Så er ferien ved at være slut, og jeg har en bunke links, programmer og andet, jeg gerne vil dele. Så her kommer de i en stor, usorteret bunke:

SJOVT: Jeg fik et smil på læben over denne fantastiske samling af søde, sjove og ikke mindst humoristiske lærere.


KEMI: Nogen har brugt deres sommerferie mere fornuftigt end mig. I hvert fald har Anne Boie Johannesen lavet den fine side www.anneskemi.com. Bare jeg var kemilærer…

MERE KEMI: Jeg faldt over denne anbefaling af iPad-app’en ChemSketch (10$). Et alternativ (som også findes til Android) er den gratis app ChemPro.
Du kan I øvrigt se flere faglige app’s. hvis du følger Technology Tidbits på Pinterest.

AVISER I: Politiken havde en spændende artikel om sammenhængen mellem dårlige betalere og talsvage. Så måske skal jeg have forberedt et forløb om økonomi til mine 1g’ere…?

AVISER II: Tja, det viste vi vel godt, men nu har Berlingske Tidende så skrevet en historie om det: Høje snit tvinger unge til karaktertaktik.

AVISER III: Vi skal træne matematik med eleverne – og det skal være en selvfølge: Løft niveauet for skolens matematik.

YOUTUBE: Så er der 7 smarte tips til YouTube – blandt andet om hvordan man linker til et bestemt tidspunkt i videoen (så du slipper for forklaringer som fx “det starter efter cirka 3 minutter”).

DE SJOVE DIALEKTER: Det er godt nok ikke lige til mine fag, men Dialektkortet fra Københavns Universitet må da kunne bruges i fx AP…
Har du fundet et videoklip, der skal undertekster på, så læs her, hvodan du nemt kan gøre det.

MATEMATIKKANALENIngeniøren har fået to erfarne matematiklærere til at lave en samling af videoer med 9. klasses matematik. Det er alt sammen emner eleverne burde kunne, når de kommer i gymnasiet, men vi ved, at det langtfra altid er tilfældet. Men så kan du sende dem en tur på Matematikkanalen  Der er 37 videoer, og jeg har ikke nået at se dem alle igennem. De er relativt lange (op til 11 minutter), men så er tempoet også så de fleste kan følge med. Du kan læse en artikel om kanalen – her er der også en samlet oversigt over videoerne og så er der mulighed for få lidt at vide om mændene bag videoerne.

DRAGONBOX: App’en DragonBox kan efter sigende lære selv små børn at løse svære ligninger. Jeg har ikke prøvet den endnu, men det står på min To do-liste. Læs selv anmeldelsen i Politiken.


VÆLG DIN SKRIFTTYPE MED OMHU: Det er interessante oplysninger, der kommer frem i denne artikel fra Information. Hvem tør nu bruge Comic Sans?

LØBEAPPS: Mobil.nu har lavet en test af de tre løbeapps Endomondo, Runtastic og Runkeeper. Du kan i øvrigt se alle mobil.nu‘s historier om Endomondo, Runtastic og Runkeeper her.

Hvad synes du om indlægget?