Kender du det, at din telefon ringer midt i en time og du har glemt at sætte den på lydløs? Der er en løsning på problemet – hvis du har en Android-smartphone og dit skema i telefonens kalender.

App’en Profile Scheduler giver dig mulighed for at bruge profiler, som det er kendt fra fx Nokias mobiler, og som jeg har savnet siden jeg fik en smartphone. Vælger du fx profilen lydløs (Silent) er ringetoner mm. deaktiveret. Du kan selv tilføje eller ændre i profilerne.

Profile Scheduler har desuden to smarte funktioner: planlægning og regler.

Planlægning (Scheduler)

Du kan indstille profiler til at være aktiveret på bestemte tidspunkter og dage. Fx har jeg aktiveret profilen Night hver nat, så der kun er lyd på opkald eller sms’er (men ikke mails og facebook-notifikationer). Man definerer selv dage og tider, så man kan fx lade Night-profilen vare længere i weekender end i hverdage. Disse indstillinger kan nemt slås til og fra efter behov (uden at man behøver at slette dem).

Regler (Rules)

Her bliver det rigtig smart – for her kan man koble kalenderbegivenheder med en bestemt profil. Man angiver et stykke tekst og en profil, og når en kalenderbegivenhed indeholder teksten aktiveres den valgte profil.
Vi har på min skole synkroniseret skemaet (Ludus) med en google-kalender, som synkroniseres med min telefon. Derfor har jeg lavet en regel, der aktiverer profilen Lydløs (Silent), når der er en kalenderpost med fx “1b ma”. Man skal lave en kalenderpost for hvert hold eller “nøjes” at fagsortere efter fx. “ma”, men her kan andre poster, der indeholder “ma” komme med (fx. “Temadag”). Man kan afhjælpe dette ved at indsætte et mellemrum før ma (” ma”), mens andre fag næppe får det problem (fx billedkunst).
Reglerne kan nemt slås til og fra efter behov (uden at man behøver at slette dem).

Download

Du kan downloade app’en Profile Scheduler+ (14,99 kr.) eller Profile Scheduler (gratis version med reklamer og færre funktioner) 
Læs mere om Profile Schedulers muligheder her (på engelsk).
    Hvad synes du om indlægget?