Jeg har samlet en række gode links på en link-side her på bloggen. Fælles for disse links er, at de ikke som sådan er nyheder, men sider der kan bruges efter behov.

Desuden er det min intention, at jeg vil samle mere nyhedsorienterede links, der ikke alene kan bære et helt blogindlæg. Når der har samlet sig mange links, eller jeg bare synes, de skal ud og prøves, så laver jeg et blog-indlæg med de links, jeg har samlet siden sidst. Herunder kan du se første udgave.

Sky-synkronisering og backup

Jeg er ved at finde fodfæste i de mange tilbud om online synkronisering (backup) fra fx DropBoxSugarSync  og Google Drive. Jeg er en skovl til at lave backup, og da jeg har brændt nallerne på den konto, har jeg været på jagt efter en god løsning.

  • IT-Center Fyn har lavet en test af online lagerplads – min favorit i praksis er SugarSync.
  • Du kan også læse mobil.dk’s indlæg om 5 problemer med tjenester i den digitale sky. Når det gælder mit undervisningsmateriale, så er jeg ikke bekymret for, om fremmede skal stjæle det. For jeg deler gerne ud 🙂
  • Men Bo Møller Pedersen gør i sit indlæg om backup opmærksom på, at man skal passe på med de personfølsomme oplysninger som fx karakterer. Desværre har Bo lukket sin blog og indlægget er ikke længere tilgængelit ;-(

En opfølgning på mit seneste indlæg om netværk (PLN):

  • Peter Holmboe har skrevet et interessant indlæg om at bruge Diigo til sit netværk. Det er i hvert fald noget, jeg skal have kigget nærmere på.

Tips til nye (og erfarne?) lærere

Gymnasielærere der blogger om deres undervisning og brug af IT

Jeg elsker at læse blogs, hvor gymnasielærere blogger om deres erfaringer. Her er dem, jeg har fundet og følger:

Er du ikke på listen, så hører jeg meget gerne fra dig.

Hvad synes du om indlægget?