Er du bange for at kaste dig ud i IT?
Læs Balders kronik “En it-analfabets bekendelser“, hvor han fortæller om sine betænkeligheder ved IT.

Eksamen uden hjælpemidler
Der er mange måder at træne til eksamen uden hjælpemidler (både i undervisningen og hjemme), og her er et par forslag:

  • Matematik uden hjælpemidler er en android-app udviklet af Sune Nørgaard fra Rødovre Gymnasium. App’en genererer en række opgaver.
  • Studieportalen har en række multiple choice tests, der både er generelle (hhv. A-niveau og B-niveau) samt dækker enkelte emner (fx potensregneregler). Bemærk, at login er påkrævet for at se og afprøve test. Der er også tests i en række andre fag.
  • Quiz-formen har jeg tidligere skrevet et blog-indlæg om, og eleverne har rost det, fordi de både selv får trænet og gennemgået opgaver. Denne gang brugte jeg de vejledende opgaver, som hver gruppe fik udleveret en kopi af. Computeren genererede et tilfældigt tal mellem 1001 og 1075 (som svarer til nummeret på opgaverne), og så var det om at komme frem til et svar hurtigst muligt. Den hurtigste gruppe skal så vise besvarelsen på tavlen (i kort form).
Basidia
Basidia er en ny portal, som vil samle undervisningsvideoer og -materiale. Umiddelbart lyder det som en interessant (og gratis) konkurrent til fx restudy, der er en bekostelig affære. Læs dette blogindlæg om emnet.
Basidia går i luften til september, men vil gerne have hjælp til at opbygge siden inden da. Du kan melde dig til her, og hvis du har tid og lyst, er der mulighed for at bidrage ved at deltage i Basidia camp i juli.
Hvad synes du om indlægget?