Backup festivalDet er sket for mig to gange. At jeg har mistet alt. Eller ikke alt, men alt mit arbejde. Første gang var det skolens server, der røg, anden gang var det min USB-disk, der gik i stykker. Og selvfølgelige havde jeg ikke liiiige fået lavet en backup.

I det hele taget har jeg været for dårlig til at lave en ordentlig backup-struktur. Og det er ret dumt. For det var ret meget arbejde, der gik spildt. Da jeg skrev speciale var jeg rigtig god til det, og jeg tog backup i en uendelighed – og de lå på forskellige servere og forskellige geografiske steder.
Men nu har jeg fundet en løsning, der virker for mig. Og løsningen er den rette kombination af sky og ekstern harddisk.

Online Backup Storage Service File Sync Speed Test

Der er mange sky-tjenester, og det er ikke helt nemt at finde ud af, hvad man skal vælge. Du kan læse min kollega Anjas erfaringer, eller tjekke mit tidligere indlæg om emnet. Jeg bruger flere forskellige – både Dropbox, Google Drev, SugarSync og Wuala. Hver især har de deres fordele.

 

  • Google Drev knyttes let til de øvrige google-services
  • SugarSync kan synkronisere eksisterende foldere. Du skal derfor ikke flytte dine filer.
  • Dropbox har en nem delingsfunktion, og det er let at gøre filer offentligt tilgængelige.
  • Wuala har europæiske servere og krypterer al data på direkte på enhederne.

 

Backup i praksis

Af erfaring ved jeg, at jeg ikke får taget backup jævnligt. Derfor er sky-tjenesternes online synkronisering en gave til sådan nogen som mig. Men træerne vokser ikke ind i himlen, og der er ikke ubegrænset (gratis) plads hos sky-udbyderne. Og med mindre dit pladsbehov er konstant (de flestes er nok stigende), så kan skyen ikke betale sig i længden. Derfor flytter jeg jævnligt indholdet fra skyen til en ekstern harddisk, der fungerer som mit arkiv.

 

Er jeg i klasselokalet kan jeg hente de nødvendige filer direkte fra skyen – hvis altså jeg ikke bruger min egen computer.

Nu har jeg styr på backup 🙂 Jeg skal bare huske at overføre til den eksterne harddisk. Og hvis jeg glemmer det, så får jeg automatisk en reminder, når jeg løber tør for plads i skyen. Smart!

NB! For en sikkerheds skyld bør den eksterne harddisk placeres på et andet sted end din computer – altså rent geografisk. For en ildebrand kan hverken computer eller ekstern harddisk overleve.

Hvad synes du om indlægget?