På Midtfyns Gymnasium har vi sammen med fire lokale folkeskoler lavet et samarbejde om matematik. Den ene del af projektet handler om lærerudveksling, og du kan læse mere om det her.

Den anden del handler om projektet Matematikkens hus. I fredags holdt vi på Midtfyns Gymnasium Matematikkens dag, hvor vi afholdt finalen i konkurrencen Matematikkens hus. Projektet blev skudt i gang i slutningen af september og siden har eleverne på fire lokale folkeskoler arbejdet på at lave den flotteste version af Matematikkens hus. Eleverne har arbejdet i grupper, og hver gruppe har haft 2-3 gymnasieelever fra Midtfyns Gymnasium som vejledere. På startdagen var vejlederne ude på skolerne og i den mellemliggende periode har kommunikationen foregået virtuelt.

På selve finaledagen skulle husene vises frem og præsenteres for et dommerpanel bestående af en matematiklærer fra gymnasiet og en fra en af folkeskolerne. Derefter blev de ni bedste valgt ud til finalerunden. Under finalerunden deltog de øvrige hold i et stjerneløb med matematikopgaver.

Dommerpanelet lytter

I finalerunden bestod dommerpanelet af rektor på Midtfyns Gymnasium  Søren Hvarregaard, borgmester Hans Jørgensen, bygningschef i Faaborg-Midtfyn Kommune Thomas Eriksen og billedkunstlærer Bodil Andersen.

Dommerpanelet lytter på en gruppes oplæg
Der var tæt løb i finalen, men vinderen blev dette imponerende hus lavet af Casper, Nicoline, Faeizah, Emma M og Viktor. De fik hjælp af deres vejledere Kirstine Junge og Farwa fra 2xy på Midtfyns Gymnasium  På andenpladsen kom et hold fra 9b på Nordagerskolen, mens Carl Nielsen Skolen også tog sig af 3. pladsen.

Her er vinderholdet ved deres hus

Vi skal nu i gang med at evaluere projektet, men umiddelbart er vi rigtig godt tilfredse 🙂

PS. Du kan læse mere om projektet her.

Hvad synes du om indlægget?