På mit 2g-hold har vi gang i et forløb om træning. Vi har prøvet CrossFit, og nu er vi så gået indendørs, hvor de (blandt andet) skal lære noget om styrketræning. Derfor skal de lære om 1-RM, og jeg har lavet en del af programmet til min vikar – for jeg holder nemlig omsorgsdag:

 • Kort teorioplæg
  • Generelt om styrketræning
  • Bl.a. om de formler, man kan bruge til at beregne 1-RM. Se link til graf nederst i indlægget.
 • Opvarmning
 • Find 1-RM
  • Eleverne inddeler sig i grupper á 3-4 personer. Jeg har opgivet at lave dem på forhånd, da fraværet ofte er højt 🙁

  • Øvelserne kan være med frie vægte eller maskiner, alt efter hvad I har til rådighed på skolen.
 • Pyramidetræning

  • Øvelsen:

Materialer:
Her er de som pdf-filer. Har du brug for word-format, så send mig en mail. Er du min kollega, så har jeg laminerede gruppeark, du kan låne.
Hvad synes du om indlægget?