Vi er netop gået i gang med et volleyforløb i 3g, hvor fokus er på teamsamarbejde. Men først handler det om at få spillet i gang, og der er Kidsvolley ganske glimrende. Hvis man altså husker, at starte det som et opvarmningsspil og IKKE som “Nu skal vi spille volley“. Gør man det sidste bliver de dygtige elever sure, for de vil hellere “spille rigtigt”. Hvilket gymnasielærere med bare en smule erfaring ved, ikke kan lade sig gøre. Dertil er elevernes teknik simpelthen for dårlig.

Vi startede første time med lidt opvarmningsøvelser med bold. Derefter fordelte vi spillerne i 4-mands hold på banerne (tænk sig, det passede præcist med antal og baner!). Vi startede med Level 0 og spillede det i ca. 10 minutter. Derefter introducerede jeg regelændringerne, så vi var på Level 1. Sådan fortsatte vi indtil Level 3. Jeg vurderede, at de ikke var klar til Level 4 og Level 5 endnu, så jeg afpassede tiden til 4 runder.

Jeg har lavet denne oversigt over reglerne (level 0) og ændringerne (Level 1-5) der sker når man stiger i niveau. For at få styr på reglerne og spillet brugte jeg disse to udemærkede videoer om hhv. Level 0-2 og Level 3-5, som jeg fandt på www.kidsvolley.net

www.kidsvolley.net kan du også kan finde mere information om spillet. 
Nu er vi så i gang med forløbet, eleverne har fået en fornemmelse af at spille spillet, og næste gang skal vi i gang med spil- og tekniktræning.
Hvad synes du om indlægget?