Jeg ville gerne træne skriftlighed med min 1g (C-niveau). Da vi er ved at være færdige med eksponentiel vækst ville jeg gerne kombinere det med lidt repetition. Derfor fandt jeg en række opgaver i vores bog (Vejen til matematik C fra HAX), som dækker det, vi har været igennem.

Eleverne blev delt i 3-mandsgrupper, som hver fik en opgave. Grupperne skulle løse opgaven og lave “den perfekte besvarelse”. Dvs. de skulle have fokus på at formidle deres besvarelse på allerbedste vis. Når grupperne var færdige skulle de uploade deres besvarelse, og fik derefter ekstraopgaver at løse i resten af timen.

Næste time skulle vi så evaluere besvarelserne. Jeg printede dem ud på A3-papir og lavede en station pr. opgave/gruppe. Derefter fik grupperne 4-5 minutter ved hver opgave (jeg styrede rotationen), hvor de skulle læse besvarelsen igennem og skrive kommentarer.

Til sidst kom grupperne tilbage til deres egen opgave, hvor de så skulle læse de andres besvarelser. Som afslutning skulle de samle deres erfaringer som både retter og rettet i tre gode råd. Dem samlede vi på tavlen i klassen – se dem her:

Og disse råd kunne læreren vist ikke have formuleret bedre selv 🙂

Hvad synes du om indlægget?