Foto: TV3

Vi har et forløb om kapitalfremskrivning og lån i min 1g (C-niveau) og som praktisk eksempel har vi brugt to afsnit af Luksusfælden, hvor Amalie Szighety  (kendt fra bl.a. Paradise Hotel) er hovedperson. Det første afsnit blev sendt i påsken, det andet en uge senere. Begge afsnit kan nu ses på tv3play.dk (afsnit 1 – afsnit 2).

Uden reklamer er der samlet set knap halvanden times udsendelse, og det passede med at mine elever kunne nå at se det hele på et modul.

I modulet før lavede eleverne et Excel-ark til at overskueliggøre et annuitetslån. Det så denne video, hvor jeg viser, hvordan man gør, og eleverne skulle efterfølgende selv lave et Excel-ark som det jeg laver i videoen.

Efter at vi havde set de to afsnit af Luksusfælden arbejdede eleverne med disse opgaver (som jeg nok ændrer lidt på senere). Der var frit valg om de ville arbejde alene eller sammen, men uanset hvad, så arbejdede de flittigt med opgaverne, og vi havde mange interessante snakke om økonomi undervejs. 
Eleverne fik to moduler (á 95 minutter) til at regne opgaverne, og de hurtigste elever brugte den resterende tid på at øve sig på et oplæg inden for emnet – et oplæg, der kunne bruges til et eksamensspørgsmål inden for emnet. Eleverne fik ikke et specifikt formuleret eksamensspørgsmål, men de skulle fortælle om det, de har lært i forløbet med udgangspunkt i opgaverne om Amalies økonomi.
Hvad synes du om indlægget?