Indlægget her er opdateret den 14. juni 2022, da mange links var døde.

Du kan læse mit seneste indlæg om emnet her.

Når vi laver cirkeltræning, vil eleverne gerne have musik til arbejdet. Omvendt skal eleverne også “alarmeres” ved intervallernes start og slut. Til sidstnævnte har jeg (som tidligere nævnt) brugt motion-online.dk’s metronome, der kan bruges direkte fra websiden eller downloades, så den kan bruges offline.

Men nu har jeg i stedet downloade mp3-filer med de mest almindelige intervaller. Disse afspiller jeg i Windows Media Player for fuld lydstyrke.

Musikken afspiller jeg i min musikafspiller, hvor lydstyrken er sænket, så bippene fra mp3-filerne går tydeligt igennem. Det er en lidt klodset løsning, men det virker, og jeg har ikke kunne finde på bedre alternativer.

På den fantastiske hjemmeside idraetsmusik.dk ligger faktisk musikstykker til intervaltræning, hvor der er pause i musikken i bestemte intervaller. Når jeg ikke bruger denne løsning skyldes det, at jeg ikke bryder mig om musikken, men hvis man gør er løsningen rigtig god.

Jeg ville ønske, at nogen lavede en teknisk løsning, så man kunne afspille en playliste, hvor man derudover definerer musik-tid og pause-tid. Evt. med en pause-playliste (med afslappende musik), så musikken skifter, når der er pause. Hvem kender en sådan løsning?

Hvad synes du om indlægget?