Vi kender det godt. Elever der stiller dumme spørgsmål. Og det mest hørte er “Jeg forstår det ikke”. Og så besvarer vi i øvrigt de samme spørgsmål igen og igen. En kollega fra Middelfart delte i dag et flowchart til elevernes spørge-proces, der var lavet ret primitivt ved hjælp af Paint. En anden kollega fra Middelfart foreslog at bruge draw.io til at lave flowchartet, og selvom jeg tidligere har været glad for create.ly, så kastede jeg mig over draw.io.

Når du åbner draw.io skal du først vælge, hvor dit arbejde skal gemmes.

draw.io er relativt let at gå til og selvom pilen kan bøvle lidt, gik det fint, da jeg først kom i gang. Så her kan I se det færdige resultat (klik på det for at se det i stor version.

Jeg valgte at gemme mit arbejde i Google Drev og dermed er det nemt for mig at finde det igen, og det er nemt at konvertere det til et billede (som det du kan se ovenfor). Desværre har jeg ikke fundet ud af, hvordan andre kan kopiere mit dokument og redigere det (fx ændre skriftstørrelse eller farver). Jeg har delt det, men det lader ikke til, at man har andre muligheder end at konvertere det til et billede. Sig til, hvis du finder ud af det.

Men jeg printer flowchartet i A3-format og hænger det op i min 1g-klasse. Og henviser til det. Igen og igen.

Hvad synes du om indlægget?