Den anden dag skrev jeg om Woop – men uden at have prøvet det selv. Det har jeg nu, og her følger mine første praktiske erfaringer.

Først og fremmest ER woop rigtig godt, men der er en række praktiske udfordringer, man som lærer skal være opmærksom på:

  • Skrive opgaver: Det tager lang tid at skrive opgaverne ind, fordi man skal skrive dem på telefonen. Derfor vil jeg næste gang skrive spørgsmål og svarmuligheder ind på computer og gemme dem som billede. Så behøver jeg kun at uploade billedet og skrive A, B og C som svarmuligheder fordi resten af teksten kan ses på billedet.
  • Batteri: Det er vigtigt at have nok strøm på batteriet. Flere grupper løb tør til sidst, og så kan man altså ikke komme videre. Jeg løb næsten tør, da jeg lavede jagten, så jeg måtte holde oplade-pause. Var telefonen løbet helt tør, havde jeg måtte starte forfra 🙁
  • Flere ruter: Når en hel klasse skal af sted er man nødt til at sende dem af sted forskudt. Det kan godt være besværligt. Det leder mig frem til et ønske til app-udviklerne, som du kan læse længere nede i indlægget. Som det er nu er jeg nødt til at lave flere jagter – en pr. gruppe, som så starter forskellige steder på ruten. Men det betyder også, at jeg skal igennem ruten det samme antal gange. Eller medbringe flere telefoner, så jeg kan lave flere jagter på en gang.
  • Sammenfald af ruter: Jeg lavede jagten som et stjerneløb – dog nærmere formet som blomst med små cirkler ud fra samme punkt (hvor jeg stod). Problemet var at de flere gange skulle løbe den samme vej (tæt på centrum), og den var svær at se på kortet fordi der stadig var en rute-streg fordi de løb der tidligere.
  • Vejr: Regnvejr er rigtig skidt, når man har planlagt Woop. Min primitive løsning var at udstyre dem med en frysepose til telefonen.
  • Kort: En kollega og en enkelt elev har problemer med kortet, som viste placering i henholdsvis Budapest og København. Og det var ikke muligt at få telefonen til at have den korrekte GPS-placering. ØV!

Jeg ville ønske, at app’en kunne…
  • give ruterne et ID, som man kan give til eleverne. Der kommer hurtigt et overflow af jagte, så det kan være svært at finde den aktuelle jagt. 
  • give mulighed for at lave app’en fra sit skrivebord. Eller bare kunne lave en ny jagt ud fra allerede eksisterende poster. Så kunne man lave jagter, hvor grupperne starter ved hver sin post. 
  • gøre det muligt at blande opgaverne, så de kommer i tilfældig rækkefølge. 
Hvad synes du om indlægget?