Min kollega Eva har lavet en julekalender ovre på sin blog. Eva spurgt sine kolleger om gode tips til en undervisningssekvens – og der er altså en god ide hver dag frem til jul.

Eva spurgte også mig, men jeg kom for sent med min gode ide, så jeg fik ikke en af de 24 eftertragtede pladser. Men du skal ikke snydes for det tip, jeg ville have givet hende:

En opgave pr. gruppeNår mine elever arbejder i grupper (og det gør de tit), så får hver gruppe kun ét eksemplar af opgaven. På den måde er de tvunget sammen om det fælles stykke papir, og det er sværere for et enkelt gruppemedlem “at stikke af”. Som regel skal gruppen lave flere opgaver, og de skal så forbi mig og udskifte den løste opgave med en ny. Og dér har jeg muligheden for at tjekke at alle i gruppen har forstået den løste opgave. 

Jeg har derfor (næsten) afskaffet A4-ark med mange opgaver på og erstattet dem med små laminerede kort med en enkelt opgave (evt. med delopgaver) på. Og sidstnævnte gemmer jeg og opbevarer i en god gammeldags fotolomme, så de er klar til at tage frem igen næste år.

Hvad synes du om indlægget?