Det her indlæg burde være skrevet før det seneste indlæg om kviklån fordi det her kom først i forløbet om lån og opsparing. Men du skal ikke snydes alligevel.

Screendump fra programmet

Sidste år viste TV3 to afsnit af Luksusfælden med Amalie Szigehty (blandt andet kendt fra Paradise Hotel) som hovedperson. Jeg fik optaget begge afsnit og skrælles reklamerne fra passer programmerne netop til et modul (90 minutter hos os). Programmerne ligger begge online på tv3play.dk men her må du finde dig i, at der er reklamer med. Har du login til viaplay.dk kan du nok slippe for reklamerne. Jeg har indsat link til programmerne nederst i dette indlæg.

Inden eleverne ser programmet, har de lært om annuitetslån og har ved hjælp af denne video lært at lave låne-beregninger for både serie- og annuitetslån i et Excel-ark. Bagefter har de regnet nogle af opgaverne herfra.

Da vi så programmet bad jeg eleverne notere vigtige oplysninger undervejs, men ret beset er det eneste, de skal huske, hvor stor Amalies skattegæld er.

I næste time skulle eleverne regne opgaver, som jeg har lavet i et Google-dokument. Det skal eleverne tage en word-kopi af og lave deres besvarelse i.

Det er min opfattelse, at programmet og opgaverne er en øjenåbner for eleverne i forhold til, hvor galt det kan gå med gæld. De virker oprigtigt forargede over Amalies manglende indbetalinger og overraskede over, hvor meget det koster at låne.

Holdbarhed?

Jeg har brugt programmerne både i år (2015) og sidste år (2014), hvor programmerne blev sendt. De har nok ikke så lang tid igen, men i år supplerer jeg med at lade eleverne se et nyt program om kviklån og løse de tilhørende opgaver. Det kan du læse mere om i dette indlæg.

Link til programmerne

Du kan se første afsnit (gratis, men med reklamer) her:

Og det andet afsnit her:

Jeg synes der er en del at snakke om her. Og jeg håber virkelig, at mine elever er mere fornuftige end Amalie. Der er – i mine øjne – masser af citater, man kan diskutere i samfundsfag.

Hvad synes du om indlægget?