Operation Dagsværk har udarbejdet gratis undervisningsmateriale som ifølge dem er “målrettet til ungdomsuddannelser i Danmark”. I år er der udarbejdet et undervisningsforløb om Fattigdom og ulighed, som tager udgangspunkt i kernestoffet i matematik.

Jeg har kigget kort på det, og det ser faktisk ret brugbart ud, og jeg skal helt sikkert kigge nærmere på det – og forhåbentlig bruge det. Herunder kan du se, hvad Operation Dagsværk selv har skrevet om materialet:

Undervisningsmaterialet indeholder en lærervejledning, der er bygget op som et AT-forløb i matematik og samfundsfag. Materialer kan bruges til AT, men kan også nemt bruges i hverdagsundervisningen i enten matematik eller samfundsfag. Lærervejledningen giver dig øvelser, materialer, inspiration eller hele den færdige pakke til et undervisningsforløb i matematik og samfundsfag om fattigdom og ulighed med fokus på Guatemala, kvit og frit.

Til denne lærervejledning er der et tilhørende ressourcerum, som indeholder alle dokumenter, artikler, links, videoer og PODCAST, der benyttes i undervisningsforløbet.

Find materialet og læs mere her.

Materialet er produceret i forbindelse med Operation Dagsværks projekt i Guatemala 2016. Undervisningsmaterialet er fyldt med interaktive og kreative inputs til din undervisning, der samtidig dækker kernestof i matematik.

Formålet med Operation Dagsværks undervisningsmateriale er at kunne give eleverne undervisning i globale problemstillinger og viden om, hvilke forhold der er gældende uden for Danmarks grænser.

Til sidst vil vi også gerne gøre opmærksom på, at Operation Dagsværk har et arkiv med undervisningsmateriale fra tidligere år, med andre fag og temaer.

Hvad synes du om indlægget?