Den anden dag skulle jeg rette opgaver. Det plejer at betyde et sandt paradis for overspringshandlinger, men jeg legede mor for mig selv og installerede et blokerings-program på både min computer og mobil. Resultat: Jeg satte ny rekordtid for retningen :-/

Nå, men det gav mere næring til den tanke jeg har haft om at være mere bestemmende i forhold til elevernes devices. Så jeg gik på (videre) jagt efter egnede blokeringsprogrammer.

Mine krav er, at de skal være brugervenlige, fungere til både Mac og PC (og for apps skal de være til både Android og Iphone). OG at de skal være gratis (eventuelt med mulighed for en betalings-version med flere muligheder). Men de krav volder problemer.

Men her er indtil videre min favorit-liste:

  • Cold Turkey:
    Cold Turkey er umiddelbart mit bud på hvad der skal bruges til elevernes PC/mac – desværre findes den ikke til Iphone.
  • (OFFTIME):
    Jeg er ret vild med (OFFTIME) som jeg har installeret på min egen (android)mobil. Men den koster desværre penge til iphone. Og de arbejder på at lave en PC/mac-version).
    (OFFTIME) har en fed funktion, hvor man kan lave en “offline-event” (fx en undervisningstime) og invitere andre til at være med via en kode.

Og dem jeg umiddelbart har kasseret er StayFocused (koster penge efter 14 dage), SelfControl (kun til Mac), Freedom (ingen gratis-version), FocusMe (ingen gratis-version), Forest (ok til telefon, men dur ikke til computer, da den kræver at man ikke bruger computeren og hvis det ikke er nødvendigt, så beder jeg eleverne om at klappe computeren ned eller lægge den i tasken).

Men se lige denne video – det er ikke kun eleverne, der kan have gavn af (OFFTIME) 😉

Hvad synes du om indlægget?