Mine 3g’ere skal til at skrive SRP, så jeg havde sidste time med dem i onsdags. Sidste time kalder på julehygge, og jeg besluttede mig for at lave en Jeopardy.

Det er længe siden, jeg sidst har lavet en Jeopardy, så jeg gik forventningsfuld igang med at tjekke markedet for online Jeopardy-skabeloner. Jeg har godt nok en gammel PowerPoint-skabelon liggende, men jeg var klar til at finde nye muligheder. Jeg faldt umiddelbart over Jeopardy Rocks og JeopardyLabs, men sidstnævnte blev sorteret fra, da Jeopardy Rocks ser lidt mere professionelt ud, og så holder programmet styr på pointene. Det viste sig at være (stort set) de eneste plusser. Så nu laver jeg en omvendt præsentation, for det bedste skal naturligvis først. Nederst i indlægget kan du så læse ulemperne ved Jeopardy Rocks.

Skulle jeg have valgt JeopardyLabs?

Ja, det skulle jeg nok. Ved nærmere eftersyn ser jeg, at JeopardyLabs

 • også holder styr på stillingen (det var jo en af årsagerne til at jeg valgte Jeopardy Rocks)
  jppoint
 • giver mulighed for at man kan bruge html-kode og dermed kan skrive fx. hævet og sænket skrift (det kan man ikke hos Jeopardy Rocks).
  jphtml
 • et pro-medlemsskab med ekstra muligheder (se herunder) koster et engangsbeløb på 20$ (Jeopardy Rocks har en abonnementordning)jplabs
 • har den traditionelle opbygning med svar og spørgsmål (det har de ikke hos Jeopardy Rocks)jpspm
 • man behøver ikke et korrekt svar for at fortsætte (det skal man hos Jeopardy Rocks).

Men du skal være opmærksom på, at det du laver, bliver offentligt:jppub

Hvorfor jeg ikke skulle have valgt Jeopardy.rocks

Jeg opdagede at…

 • der er byttet rundt på spørgsmål og svar – i hvert fald hvis man (som jeg) tror at det fungerer som rigtigt Jeopardy, hvor det er svarene, der kommer frem først. Det er det IKKE.
 • skriften er udelukkende store bogstaver, selvom man ikke indtaster det. Det kan godt give nogle unøjagtigheder i matematik.
 • skriften er ret stor og bliver ikke tilpasset, så flere af mine spørgsmål kunne ikke ses helt. Og det var ikke muligt at se i indtastningen.
 • det kræver lidt snilde at komme videre, hvis ingen hold svarer rigtigt, fordi der (så vidt jeg kan se) skal et rigtigt svar til at komme videre. Mit hack bestod i at lade et hold svare forkert og derefter svare rigtigt (så pointscoren forblev uændret).
 • det kræver betalings-version (abonnement) at tilføje billeder eller videoer til spørgsmålene, så det er svært at lave matematik.

Var der ikke noget, der var godt?

Jo, som sagt var det dejligt at programmet holder styr på pointene. Der er mulighed for at vælge op til 4 hold, som hver repræsenteres af en grønsag.

jphold Derfor besluttede jeg, at holdene skulle råbe deres grønsag, hvis de ville svare. Det fungerede fint.

jpgrs

Så hvis du lige tager højde for ulemperne, kan det fint fungere.

Hvad synes du om indlægget?