Jeg skrev i sidste uge om Microsoft Stream og er jeg blevet mere glad for det efter at have testet det med en videoaflevering med min 1g-klasse.

For sidste gang, hvor de selv skulle finde ud af hvor de ville lægge deres video, der var der bøvl med flere af videoerne, fx var den ikke delt med mig (på YouTube) og der var bøvl med det video-format nogen havde forsøgt at uploade.

Det var der ikke denne gang. Eller det var der. Men kun med elever, der havde overset den specifikke ordre om at uploade til Stream og som i stedet havde uploadet til YouTube.

Og retteprocessen var såååååå meget nemmere, fordi…

  1. jeg i OneNote med ét klik kom fra elev til elev
  2. videoen var indlejret på siden og kunne afspilles direkte i OneNote
  3. jeg kunne samtidig med at jeg så videoen skrive kommenter direkte i OneNote (i kolonnen ved siden af)

En anden fordel ved Stream er, at jeg relativt nemt kan (gen)finde elevernes videoer i Stream. En del af eleverne havde ikke indsat link i OneNote og jeg troede i første omgang, at de ikke havde afleveret. Fejlen skyldes formentlig at de har indsat linket et andet sted i deres personlige sektion. Men da jeg rodede lidt rundt med Stream fande jeg ud af, at man kan søge efter enkeltpersoners videoer (klik på Gennemse og derefter Personer)

Faktisk lykkedes det mig at finde videoen for de fem(!) elever der ikke havde fået delt linket med mig, for jeg kan på Stream søge efter elevernes kanaler efter elevernes kanaler ved at klikke på Gennemse og derefter vælge Personer:

Da alle elever (og lærere) er inde i organisationen kan de nemt findes, og på den måde fandt jeg videoer fra de cirka 5(!) elever, der ikke havde fået indsat linket korrekt i OneNote. Det må jeg være ekstra opmærksom på næste gang. I princippet kunne jeg nøjes med at lave en liste med links til elevernes kanaler i Stream og finde videoerne der, men når jeg vil have linket indsat i OneNote er det for at kunne skrive kommentarerne der sammen med video-linket.

Konklusion: Kombinationen af Microsoft Stream og OneNote er klart blevet mit foretrukne til videoafleveringer. Det løser alle de udfordringer, jeg tidligere har haft med video-afleveringer 🙂

Det eneste jeg savner, er en mobil-app til Stream så jeg (og eleverne) kan uploade direkte fra mobilen til Stream.

Hvad synes du om indlægget?