Jeg har tidligere skrevet om, hvordan jeg har brugt QR-koder til et floorball-forløb, og jeg vil i dette indlæg dele en lavpraktisk løsning til at organisere QR-koderne og de tilhørende opgaver. Ideen er ikke min, men jeg har fået den af en god kollega.

Arbejdet med at generere og holde styr på QR-koder og spørgsmål kan godt være lidt af en opgave, så man kan med fordel lave et antal QR-koder, som man genbruger fra gang til gang. Disse QR-koder kan derfor godt hænge fast rundt om på skolen, så man slipper for arbejdet med at hænge dem op.

Fremgangsmåden er således (her med 10 dokumenter/poster):

 1. Lav 10 dokumenter til posterne. Kald dem Station 1, Station 2, Station 3, …
  Dokumenterne kan fx være

  • Google Docs
  • Fil i Google Drev/OneDrive/Dropbox/…
 2. Opret et link til hver af dokumenterne, og husk at det kun skal være et visningslink (ikke redigeringslink). Hvis du laver pdf-filer er det ikke nødvendigt.
 3. Opret en QR-kode til hvert dokuments link.
 4. Lav et Word-dokument, hvor du indsætter QR-koderne. Skriv stationsnummer ud for hver kode.
 5. Print og laminer QR-koderne.

Næste gang, du skal bruge QR-koderne skifter du teksten i dokumenterne Station 1, Station 2, Station 3, … QR-koderne er stadig de samme, så dem, behøver du ikke gøre noget ved. Hvis filerne ligger på Dropbox/OneDrive, hvor du har mappen liggende på din computer er det nemt at redigere indholdet af stationerne.

Hvad synes du om indlægget?