Min 3g skulle lære at bruge CAS til integralregning, og til formålet havde jeg lavet 7 stationer med opgaver, som jeg tidligere har ladet dem cirkulere rundt iblandt. Men det gik op for mig, at jeg gerne ville have dem til at lave dem i rækkefølge, men jeg ville ikke printe til alle, og jeg ville gerne nøjes med at give dem en station ad gangen. Og der blev vores klassenotesbog en god løsning.

Jeg oprettede en side med overskriften Stationstræning integralregning og indsatte et skærmklip af den første station. Denne side distribuerede jeg til eleverne.

Når en gruppe var færdig med en station skulle de vise mig deres besvarelse, og ved hjælp af funktionen Gennemse studerendes arbejde kunne jeg hurtigt indsætte skærmklip af næste station hos gruppens medlemmer (altså i hver deres personlige sektion).

På den måde kan jeg differentiere grupperne, og jeg kan fx springe stationer over eller undlade delopgaver for de langsomste grupper mens jeg kan indsætte en ekstra opgave til de hurtigste.

Overskrifterne på stationerne er:

  • Geometrisk fortolkning (og beregn areal)
  • Areal under grafen
  • Beregning af bestemte integraler (sum og konstant ganget på)
  • Bestem arealer – grafisk og analytisk
  • Areal mellem grafer
  • Illustrer punktmængder mellem grafer
  • Ukendt grænse
  • Stamfunktion gennem punkt
  • Herudover indlagde jeg eksamensopgaver, som de skulle lave en fuld besvarelse af. De øvrige havde fokus på at lære at bruge CAS til integralregning
Hvad synes du om indlægget?