Jeg har tidligere skrevet om En ide til elektronisk retning, hvor jeg lovede at prøve det med at rette en skriftlig matematikaflevering ved at lave en skærmoptagelse, hvor jeg ser elevens besvarelse igennem og så kommenterer i optagelsen.

Jeg prøvede det (før ferien) med to afleveringer fra min 3g A-niveau. Det var de sidste to afleveringer før de skulle til skriftlig eksamen, så det var vigtigt for mig, at give dem nogle overordnede ord med på vejen. Og helt teoretisk gik det godt – det fungerer fint at se på besvarelsen og kommentere den live. Jeg vekslede mellem at se dem igennem først og “bare” kommentere dem live. Begge dele fungerer, men her er lige et par kommentarer, for når jeg retter live..

  • … bliver der lidt pauser, hvor jeg noterer point (1-10) for hvert delspørgsmål, fordi jeg giver eleven det samlede pointtal til sidst i opgaven. Man kan sætte optagelsen på pause, men det blev jeg træt af, fordi der er 3 sekunders nedtælling hver gang man starter igen.
  • … kommer jeg nogle gange til at kommentere en mangel, som står når jeg scroller lidt længere ned. Med et “glem hvad jeg sagde før” til følge.
I praksis gik det tekniske dog ikke særlig nemt 🙁 
Jeg startede med at bruge screencast-o-matic, men når jeg var færdig med en optagelse så skulle jeg vente på, at den blev gemt, og da det tager et par minutter løb jeg tør for tålmodighed. Jeg har kun gratisversionen af screencast-o-matic, men på Skoletube har man adgang til den fulde version af screencast-o-matic. Så der fortsatte jeg optagelserne. Som gik fint lige indtil jeg skulle uploade dem til skoletube. Dér gik der bøvl i det hele, og af frygt for at jeg ikke kom videre stoppede jeg med at optage. Jeg blev kontaktet af en meget venlig supporter fra Skoletube (før jeg selv havde opdaget, at der var et problem!), men det lykkedes aldrig at finde årsagen til problemet. Jeg skal spare jer for de tekniske detaljer og blot konstatere, at det er løst nu, og at de tekniske problemer ikke har afskrækket mig fra at gøre det igen.
Men mine råd er: 
  • Brug pro-udgaven af screencast-o-matic. Hvis du ikke selv har købt et abonnement (15$ pr. år), så kan du bruge pro-versionen via Skoletube (med UniC-login). 
  • Upload videoen til Skoletube (brug youtube, hvis du har din egen pro-version af screencast-o-matic)
  • Lad videoen være privat (skjult på youtube) og del bagefter linket med eleven via Lectio/Ludus/Fronter.
Hvad synes du om indlægget?