I tirsdags kom mit gymnasium i medierne, fordi min kollega Thorkil medvirkede i en artikel i Information. Thorkil har råbt højt flere gange i de seneste år, men da et landsdækkende medie kom på banen, så fik sagen noget mere bevågenhed.
Som udgangspunkt er Thorkil imod 24 timers forberedelse, fordi det stiller elever fra bogligt stærke hjem meget bedre end elever der ikke har samme muligheder derhjemme. Da der tilsyneladende ikke er stemning for at ændre eksamensformen, har vi på skolen for nogle år siden undersøgt om muligheden for at lave studiecafeer, hvor elever kan få hjælp i deres forberedelsesperiode. For at undgå interessekonflikter skulle vi udveksle lærere, således at det ikke var skolens egne lærere, men lærere fra en naboskole, som eleverne kunne få hjælp af. Desværre var ministeriets svar et klart nej – det er ikke lovligt.
I går fulgte Information så op med endnu en historie – denne gang om en gymnasieelev, der købte sig til 5 timers professionel hjælp i sin 24 timers forberedelse. Og stifteren af firmaet Lektiekonsulenterne (som hjalp den omtalte elev) fortæller, at firmaet hovedsageligt hjælper elever fra Nordsjælland, Frederiksberg og Østerbro. Og at det i 99% af tilfældene er forældrene der betaler. Det må siges at være en artikel, der meget tydeligt illustrerer en social ulighed.
I gårsdagens leder i Information (skrevet af Anton Geist) får Thorkil fuld opbakning – og de ansvarlige et påbud om at handle. Nu.
I dagens udgave af Fyens Stiftstidende udtrykker rektor på Faaborg Gymnasium, Claus Jensen, bekymring over muligheden for at købe sig til eksamenshjælp.
Comments