Når jeg i undervisningen (og andre situationer) laver intervaltræning (fx. cirkeltræning) er det rart at slippe for at holde øje med tiden. Det kan motion-online.dk’s metronome-program hjælpe med.

Programmer kan nemt og gratis downloades til din computer, og så indstiller du selv intervaltiderne og trykker Play. Programmet holder også styr på den totale tid. Hvis der er projektor til stede kan programmet maksimeres, så de aktive kan følge med i tiden.

Mange elever vil gerne have musik til arbejdet, så jeg starter også en musikafspiller på min computer. Her sørger jeg for at dæmpe lydniveauet en anelse, så jeg er sikker på, at bippene kan høres tydeligt.

Flere smarte værktøjer
motion-online.dk har flere smarte programmer til både online brug og til download. Her vil jeg nævne nogle af dem, jeg har brugt:

  • Bip-test: Programmet kan køres online eller downloades til din computer. Man kan med fordel have en projektor med, så deltagerne (og ikke mindst dem, der skal holde styr på resultaterne) nemt kan følge se testpersonens endelige kondital.
  • Et punkts cykeltest (Åstrand): Online eller download (dog er download ikke som program men kun som et Excel-ark).
  • To-punkts cykeltest: Online.
  • Steptest: Online eller download (fra steptest.dk).
  • Cooper: Online udregning af kondital ud fra distance, alder og køn.
Hvad synes du om indlægget?