For nogle år siden brugte vi en stor del af idræts midler til at investere i pulsure (20 stk.), så vi kunne bruge dem i undervisningen – specielt i det løbeforløb, som alle 1g’ere har. 
Vi købte 20 ure af mellem kvalitet, der dog havde unikt match mellem pulsmåler og ur, så elevernes målinger ikke bliver blandet, hvis de løber tæt.
Desværre har de praktiske udfordringer vist sig for store til, at pulsurene kan fungere i praksis. 
 • Batteri: Urene løber tør for batteri, og hvem skal nørkle med at skifte batterierne?
 • Sendere: Senderne løber tør for batteri, men det er umuligt selv at skifte (og i øvrigt konstatere, at det er batteriet, der er problemet).
 • Opbevaring: Pulsurene og den tilhørende måler må ikke skilles ad, da de virker kun sammen (unikt match). Bliver de først blandet, er det et meget stort og kompliceret puslespil, der skal løses (især når nogle er løbet tør for batteri).

Så hvad gør vi nu?
Dropper pulsurene? Det er den nemme løsning, men jeg mener faktisk, at de har et stort potentiale – især i træningsprojektet, hvor elever, der ikke er vant til fysisk aktivitet, kan bevidstgøres om, i hvilket niveau deres puls skal ligge ved bestemte træningsformer. Vi har fx elever, der stopper tidligt i en biptest, fordi de ved en relativt lav puls føler ubehag.
Derfor overvejer vi nu andre muligheder:
Endomondo
Endomondo kan eleverne (gratis) downloade som en app til deres smartphone (hvilket selvfølgelig kræver, at de har sådan en). 
   Garmin ANT+ soft strap pulsbælte
 • Kombineret med en bluetooth pulsmåler kan eleverne både måle puls, distance mm. Kompatible bluetooth pulsmålere er ifølge Endomondo Polar Wearlink® + transmitter with Bluetooth® og Zephyr pulsmålere. Den billigste model i Endomondos shop er en 
  Garmin ANT+ soft strap pulsbælte til 499,00 kr., hvilket er lidt af en udskrivning, hvis man skal have til en klasse.
  Så vidt jeg kan læse mig frem til er de fleste pulsmålerne enten kompatibel med iPhone eller Android/Blackberry/Symbian, så man skal investere i flere typer, og det er bøvlet.
 • Man kan købe app’en Endomondo Pro (Android: 22 kr.), der har flere funktioner.
 • Selv uden en pulsmåler er Endomondo en god app, som jeg vil prøve at bruge i kommende forløb. Desuden kan man som lærer følge elevernes træning, hvis man bliver Endomondo-venner med dem (relevant til træningsprojektet i 3g).Billige asiatiske modeller

Også pulsure findes i meget billige versioner, men specielt sende-forholdene kan volde problemer, hvis eleverne løber tæt og målingerne forveksles. Omvendt kan man relativt billigt købe et klassesæt. Den viste model koster $7,30, så det er jo ikke alverden, selvom der kommer fragt oveni.

Så løsningen er ikke givet, og jeg hører meget gerne fra andre, der har gode forslag eller kender til billigere bluetooth pulsmålere. Skriv dem i kommentarfeltet herunder eller send mig en mail.

Hvad synes du om indlægget?