Har du brug for at redigere i et pdf-dokument er der flere muligheder. De allerbedste koster penge, men der er gratis alternativer. 
Et af dem er PDF XChange Viewer der – hvad navnet ikke antyder – er et program, hvor du har mulighed for at redigere i pdf-dokumenter. Du kan fx indsætte kommentarer, tekst, links, vedhæfte dokumenter, markere tekst, overstrege tekst, indsætte pile og andre figurer. 
Klik for at se i større version
Man kan tilmed markere et stykke tekst og søge efter det på google direkte i programmet (nyttigt, hvis man har mistanke om at dele af en opgave er plagiat).
Fra billede til tekst

Desværre virker de mange redigerings-funktioner ikke, hvis teksten er indsat som et billede. Det er som oftest tilfældet, hvis du har scannet en tekst, og man kan derfor ikke redigere i teksten (markere/understrege mm.). Det findes der dog et par løsninger på.

  • Brug programmet OneNote, der er en del af Office-pakken. Indsæt billedet i OneNote, højreklik på billedet, vælg ”Kopier tekst fra billede” og sæt teksten ind der hvor det passer dig.
  • free-ocr.com kan du uploade et billede af noget tekst, som så konverteres til redigerbar tekst. Det hele sker online, og du skal ikke registrere dig.
    Klik for at se i større version
Hvad synes du om indlægget?