By Frettie (Own work) [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html) or CC-BY-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

Vi spiller softball for tiden i min 1g, og det er ved at være længe siden, jeg har gjort det sidst, så jeg er lidt rusten i det. Men jeg fandt på en opvamningsleg, som sikkert er lavet af mange før mig, men jeg deler den alligevel.

Eleverne deles i to (eller flere) hold, der får hver sin ens bane med et antal kegler (baseplader er også velegnede). Der skal være flere kegler end elever. Nu gælder det om at få bolden hurtigst muligt banen rundt (låse alle baser).

Spillerne fylder baserne op og kaster (den store pil) derefter fra base til base (først fra grøn til rød). Når den første kaster har kastet løber (den grønne streg) han/hun til den første ledige base:

Bolden skal kastes videre til den næste base (rød til grøn), og kasteren løber til den første ledige base (rød linje):

Banen kan varieres i størrelse, og man kan lade eleverne køre cirklen rundt flere gange. Og så kan det være en god ide, at placere eleverne skiftevis dreng og pige ved baserne.

Fokus:

  • relationelle færdigheder
  • hurtig/langsomt kast
  • gribeteknik

Og så er der det der med at tælle point…

Jeg har lavet et pointark, der gør det nemmere at holde styr på ball, strike, out, antal døde og point:
Her kan man notere om kastene er hhv. strike eller ball (max. 7), antallet af døde og point. Der er et skema for hvert hold pr. inning og plads til 3 innings pr. A4-ark.
Hent arket her: Pdf eller Excel.
Hvad synes du om indlægget?