Jeg følger med i en del blogs – flest er faglige blogs omkring IT og undervisning, men på min blogliste er også personlige blogs. I den sidste kategori er min absolutte yndlingsblog Marens blog – Politiken-læsere har måske set hendes streger i avisen.

Nå, men tilbage til mit problem, for sådan et har jeg fået, fordi Google lukker Google Reader den 1. juli. Google Reader har hidtil hjulpet mig med at holde styr på, om der er nyt på de mange blogs, jeg efterhånden følger med i. Desuden har jeg en Google Reader App på min mobiltelefon, så jeg også kan følge med fra mobilen (man kan faktisk nå at læse en del indlæg mens man putter børn).

Men nu er det snart den 1. juli, hvor Google Reader lukker, og derfor måtte jeg finde på noget nyt, Heldigvis var der for et par dage siden et nyt indlæg i min Google Reader om netop dette emne (kun for matematikere: kan man kalde det et fixpunkt?). Det var dette indlægSkolestuen som anbefaler Feedly og Bloglovin’.

Bloglovin’ – OK uden at imponere

Jeg klikkede straks på linket til Bloglovin’, loggede ind med min facebook-konto (man kan også bruge mail-login) og så spurgte Bloglovin’ sørme, om jeg ville overføre mine data fra Google Reader. Jo tak! Og så gik Bloglovin’ i gang med at hente data.

Det gik nemt med at overføre data, men desværre havde Bloglovin’ ikke fået mine stjernemarkeringer med. Og det er lidt træls fordi jeg har stjernemarkeret en række indlæg til senere læsning.
Jeg fandt en Bloglovin’app til min Android telefon på Google Play, men det var faktisk den, der dumpede Bloglovin’. Det skyldes, at man kun kan læse de første linjer af blogindlæggene, og så skal man videre til selve bloggen for at læse resten. Det var jo netop det geniale ved Google Reader, at man ikke skal rundt på mange sider – og især på mobilen er det fantastisk. Desuden havde jeg svært ved at logge på med min facebook-konto på mobiltelefonen.

Feedly – solid løsning med plads til forbedring

Så jeg prøvede i stedet Feedly – og her blev jeg ikke skuffet. Feedly har fået mange nye kunder siden Google annoncerede, at de lukker Reader og Feedly har i den periode tilpasset deres system til de mange nye brugere.

Ligesom med Bloglovin’, gik det supernemt med at overføre mine data fra Google Reader, og Feedly HAR husket mine stjernemarkerede indlæg fra Google Reader. Hos Feedly hedder de dog Saved for later (hvilket jo er en præcis beskrivelse for mine stjernemarkerede indlæg). Desuden fandt jeg en Feedly mobil-app, som er bedre end Bloglovin’s fordi man kan læse hele indlæg (i hvert fald de fleste) i selve app’en. Dog savner jeg en widget til skrivebordet, der viser, om der er nye indlæg. Det havde Google-reader app’en, og det var rart!

Og vinderen er…

…bedømt ud fra download og meget kort tids brug: Feedly. Jeg lover at holde jer opdateret, hvis det ændrer sig 🙂

Hvad synes du om indlægget?