For nylig viste en bekendt mig app’en MyScript Calculator fra firmaet VisionObjects. I denne interaktive lommeregner kan man skrive sine beregninger med håndskrifte som app’en så konverterer til tekst. Og den er ret imponerende. MyScript Calculator klarer snildt potenser, brøkstreger og funktioner som fx sin, cos og log.

Se hvor smart den er lige her:

En hjælp til svage elever

Jeg forestiller mig, at svage elever, som har problemer med at indtaste korrekt på lommeregneren (læs: med de nødvendige parenteser) kan skrive formlerne som de ser ud i fx bogen. Her tænker jeg specielt på problemer med brøker.
Det er velkendt at cosinusrelationerne, der på en TI-30 skal skrives

cos^-1((a^2+b^2-c^2)/(2*a*b)) 

for at blive korrekt. Med MyScript Calculator kan eleven skrive cosinusrelationerne som de står i bogen. Faktisk kan MyScript Calculator finde vinklen ved blot at lave lidt tom plads i stedet for at skrive vinklens navn. Se her:

Løsningen skriver MyScript Calculator med gråt, og er i dette tilfælde 38,2 grader.

Smart til online lektiehjælp

Med et enkelt tryk på “Del”-knappen kan man dele beregningerne via fx facebook, Google drev, Twitter mm. Jeg tænker, at det er nyttigt hvis man skal svare på elevers spørgsmål uden for undervisningen.

Hent MyScript Calculator

MyScript Calculator findes til både Android og Ipad/Iphone.

Mere om MyScript Calculator og VisionObjects

VisionObjects lavet app’en MyScripsNotes til Android (45 kr.) og Ipad/Iphone (4$). Den ser vildt smart ud, så den vil jeg godt nok overveje. Se en demo her:

Hvad synes du om indlægget?