Når jeg tager billeder, så er der som oftest en masse rod i baggrunden, der tager fokus væk fra motivet. Heldigvis faldt jeg over dette indlæg fra Skolestuen, som anbefaler ClippingMagic (lavet af VectorMagic).

Jeg prøvede selv, og det ER faktisk ret nemt. Jeg gik ind på ClippingMagic.com og uploadede dette billede (man kan tilmed bruge drag-and-drop).

Derefter markerede jeg (groft) de områder, der skal med (grønt) og de områder, der ikke skal med (rødt).

Enkelte steder måtte jeg zoome ind og finmarkere lidt (de små prikker ovenfor), og så endte resultatet således:

Det hele tog mig mindre end fem minutter, så det vil jeg prøve igen! 

PS. Jeg tror, der ligger brugbar matematik i algoritmen bag programmet. Jeg kan huske, at jeg på universitetet lavede en opgave, hvor vi brugte matrix-regning til billedredigering. Det kunne være oplagt til et valgfrit emne eller med lidt god vilje en SRP-opgave. Sig endelig til, hvis du har ideer eller materiale om emnet!

Du kan i øvrigt finde mange flere nyttige tips og tricks på Skolestuens blog.

Hvad synes du om indlægget?