Der er en del lærebogssystemer i matematik, og det store spørgsmål er, hvad man skal vælge. Forleden var der en, der stillede spørgsmålet i matematiklærernes facebook-gruppe, og der kom mange reaktioner.
Jeg vil her komme med mine erfaringer – specielt blandt de mange gratis online muligheder.

HAX-bøgerne

På min skole bruger vi bøgerne fra HAX. Det blev besluttet før jeg blev ansat, så jeg har ikke haft indflydelse på beslutningen. Jeg er ikke synderligt begejstret for bøgerne, hvor jeg især savner flere opgaver.

Mat1.dk

mat1.dk kan du finde et imponerende udvalg af små temahæfter og opgaver. Det er Karsten Juul fra Tårnby Gymnasium, der står bag. Alt på siden er gratis – bare du sender en mail til Karsten og fortæller, hvad du skal bruge det til (klasse og niveau).
Jeg har især gode erfaringer med hæftet Øvelser til hæftet “Kort om eksponentielle sammenhænge” (uden det tilhørende teorihæfte Kort om eksponentielle sammenhænge).
Jeg bad eleverne downloade pdf-filen og en pdf-editor, så de kunne skrive besvarelserne direkte ind i deres hæfte. Hæftet blev gemt, og så kunne jeg senere bede dem lave flere opgaver i hæftet.

Trip

Trip har lavet en populær serie af matematikbøger. Jeg har ikke erfaring med bøgerne, men jeg bruger ofte Trips supplerende opgaver, der er tilgængelige fra deres hjemmeside.

Matema10k

Her har jeg heller ikke erfaring med de trykte bøger, men deres hjemmeside har et fint udvalg af supplerende opgaver.

Origo

Origo-bøgerne fra Malling Beck har en række supplerende opgaver, der dog er lidt svære at finde rundt i, og desuden er mange i det efterhånden forældede TI Interactive-format.

Matbog.dk

Jeg har ikke nået at se så meget på matbog.dk, men det ser ud til at være en ret god side,
Se flere gode links her.
Hvad synes du om indlægget?