Jeg bruger primært quizzer og spørgeskemaer til to ting: repetition og evaluering. Mulighederne er mange, men jeg bruger som oftest elektroniske løsninger, da de 1) kan bruges igen og igen og 2) gør det nemt at indsamle resultater.

Testmoz

Min kollega Eva skrev et blogindlæg om Testmoz, og jeg besluttede mig for at prøve det af. Der er selvfølgelig visse begrænsninger fordi man ikke kan skrive formler, men jeg fik lavet denne lille test af elevernes forståelse af de mest basale inden for eksponentiel vækst. Efter den første time med emnet fik eleverne som lektie at svare på spørgsmålene inden næste time. Det gav mig et hurtigt overblik over 1) hvem der havde lavet lektier (altså besvaret spørgsmålene) og 2) hvor meget de havde styr på at det vi gennemgik sidst.
Jeg kan løbende følge med i elevernes besvarelser, og Testmoz laver et fint overblik over svarene:

 

I Evas blogindlæg kan du se flere gode forslag til, hvad man kan bruge Testmoz til, og så har Eva lavet denne fine instruktionsvideo til Testmoz:

Der findes sikkert mange andre løsninger (også i Lectio og Ludus), men Testmoz er altså supernemt at gå til, og man kan hurtigt dele linket med eleverne (eller andre).

GoogleDocs

Evaluering er som bekendt et krav, og jeg synes også det er rart at få feedback fra eleverne. Nogle gange vælger jeg en mundtlig evaluering på klassen, eller en skriftlig på papir, men indimellem tager jeg mig tid til at få lavet et spørgeskema og give eleverne tid til at besvare det. Jeg har tidligere brugt Fronter (som vi bruger på min skole), men jeg synes, det er meget tungt og ufleksibelt. Man kan sikkert bruge Testmoz, men jeg er mest begejstret for Googles spørgeskemaer, der er en del af GoogleDocs. Du kan se en fin instruktionsvideo til de mange muligheder, der er med at lave både evalueringer og quizzer med GoogleDocs her: 


Googles spørgeskemaer kan (ligesom Testmoz) let deles via et link.
Hvad synes du om indlægget?