I går opfordrede min kollega Eva til at svare på 5 spørgsmål. Og her er så mine svar:

1) Dit bedste tip til at skabe et godt undervisningsmiljø.

Vis (oprigtig) interesse for eleverne og giv lidt af dig selv. 

2) En kort beskrivelse af en af din mest succesrige undervisningssekvens (du bestemmer kriterierne).

At tage en livlig klasse med i hallen. Jeg havde klistret små opgaver op rundt langs væggene, og så skulle eleverne gå rundt og regne opgaver. Aktivitet i timerne er i det hele taget noget, jeg er begyndt at tage med i alle mine timer.

3) Det IT-værktøj du gang på gang vender tilbage til.

Screencast-o-matic.com. Jeg laver videovejledninger til det meste, så jeg slipper for at stå og sige “så trykker I på…” hvorefter eleverne spørger, hvad jeg trykkede på for fem minutter siden. Nu er det lige meget om de bruger Excel, WordMat eller GeoGebra – de ser bare den instruktionsvideo, der hører til deres program.

Desuden kan eleverne selv lave screencasts og træne deres mundtlige færdigheder. 

4) Den ’analoge’ arbejdsform du gang på gang vender tilbage til.

“Tag jeres bog, blyant og papir og gå sammen med jeres gruppe ud i fællesområdet”. Her sidder de så og får trænet færdigheder uden forstyrrelser fra mobiltelefoner og computere. Gruppearbejdet virker meget bedre, fordi de kun har hinanden at kommunikere med.

5) Dit bedste tip til at finde ny inspiration til din undervisning.

Matematiklærernes facebookgruppe. Samt Gymnasielærerne og it, IT og undervisning, IPad, Tablets og pædagogik.

Hvad synes du om indlægget?