Jeg er faldet over app’en Math Duel (Android – iOS) , der er et sjovt matematikspil for to.

Man vælger sværhedsgrad og hvilke regneoperationer man vil dyste i, og så går spillet i gang. Man sidder på hver sin side af tabletten og så gælder det om at svare rigtigt først.

Der er tale om multiple choice og rammer man den rigtige svarmulighed først får man et point. Svarer man forkert fratrækkes man et point (dog ikke hvis man ikke har nogen).

Jeg har indimellem ladet nogle elever spille i timen, men da jeg kun har en tablet er der kun et spil i gang. Når vi får vores (halve) klassesæt i gang, vil jeg lave en klassedyst, hvor man spiller det, vi i fodboldens verden kalder “Superliga og serie 5”.

Eleverne sidder over for hinanden med en tablet imellem sig. Der spiller de så en dyst (evt. på tid) og derefter rykker vinderen en tak til højre og taberen en tak til venstre (det kan være, at man skal over på den anden side af bordet). Dermed får man hurtigt differentieret eleverne, så de hurtige sidder til højre (superliga) og de langsommere sidder længst til venstre (serie 5). Skal man derefter lave noget niveaudifferentieret i timen kan man med fordel lave grupper ud fra elevernes slutplacering. Husk at lave runder nok til at man kan nå helt fra serie 5 til superligaen (eller omvendt) for den første placering er tilfældig.
Hvad synes du om indlægget?