Matematiklærere HADER det. Når eleverne skriver 2*5+√x i deres aflevering. Derfor skal de lære, at det skrives sådan her:

Derfor har jeg lavet en “lær at skrive korrekt matematik i word”-aflevering til mine 1g-elever. Opgaven er simpel: En tabel med to kolonner. I kolonnen til venstre er en række matematiske udtryk, i kolonnen til højre skal eleven selv skrive PRÆCIS de samme matematiske udtryk. Formlerne er indsat som billeder, så de kan ikke copy-paste deres svar.
Formlerne er lidt blandede godter med fx gangetegn, potenser, sænket skrift, brøker og (kvadrat)rødder.
De får disse tips til at lave formlerne:

Jeg brugte tid i timen (omlagt skriftlighed), så jeg kunne hjælpe eleverne og se deres færdige resultat igennem (tjekke at de havde lavet ligninger og ikke bare kopieret formel-billedet). Det virkede fint og jeg håber virkelig på, at det hjælper på deres fremtidige afleveringer.

Hvad synes du om indlægget?