Jeg har tidligere skrevet om app’en Math Duel og hvordan jeg havde tænkt mig at bruge den til at lave en konkurrence. Nu har vi så fået gjort vores tablets køreklar, og jeg brugte den sidste time med mine 1g’ere til at afholde sådan en konkurrence.

Jeg opridser lige rammerne for konkurrencen kaldet “Superliga og serie 5”:Eleverne sidder parvis over for hinanden med en tablet imellem sig:

Der spiller de så en dyst (evt. på tid) mod den der sidder overfor. Når duellen er slut rykker vinderen en tak til højre og taberen en tak til venstre (det kan være, at man skal over på den anden side af bordet). Dermed får man hurtigt differentieret eleverne, så de hurtige sidder til højre (superliga) og de langsommere sidder længst til venstre (serie 5). Skal man derefter lave noget niveaudifferentieret i timen kan man med fordel lave grupper ud fra elevernes slutplacering. Husk at lave runder nok til at man kan nå helt fra serie 5 til superligaen (eller omvendt) for den første placering er tilfældig.

Vi havde desværre ikke et bord, der var langt nok, så de blev fordelt ved to lange borde:

Vi spillede på tid – to minutter af gangen. Niveauet var Hard (men ikke Expert) og de dystede i alle fire regningsarter (plus, minus, gange og dividere). På enkelte tablets skulle man trykke på en reklame for at få låst gange og dividere op. Så vær lige opmærksom på det!

Der var gang i den, da vi kom i gang, og jeg tog selv turen opad fra serie 5. Det var tydeligt at hastigheden steg, når man kom opad, og det fungerer fint at man skifter modstander for hver kamp.

PS. Jeg stødte ind i et enkelt praktisk problem: tabletter der løb tør for strøm. Det er en smule bøvlet fordi ledningerne til opladeren er meget kort. Så sørg for at tabletterne er opladt.
Hvad synes du om indlægget?