Jeg ELSKER OneNote, men min kærlighed har været udfordret på det seneste. Men problemet opstod faktisk, da jeg fjernede en kæmpe (administrativ) byrde fra mine skuldre.
Jeg har nemlig droppet bøvlet med at gemme noter og konvertere dem til pdf-filer efter hver time og i stedet gået over til at dele notesbogen med mine elever. De har fået et link (med visningsrettighed) og hvis de gerne vil have mulighed for at åbne notesbogen i OneNote (i stedet for web-versionen), så bad jeg dem sende mig den mail, de er logget på OneNote med. Det har de fleste gjort. Og det er en sand fest, at jeg ikke skal huske at uploade tavlenoter efter hver time.

Mine forberedelsesnoter, som eleverne ikke skal se før timen, har jeg lagt i et nyt faneblad, som jeg har beskyttet med en adgangskode. Højreklik på fanebladet og vælg Beskyt denne sektion med en adgangskode.

Men problemet opstod, da mine Mac-elever påstod, at de ikke kan se formlerne (alt det jeg har skrevet i ligningsfelter). Jeg vidste, at det var tilfældet i web-versionen, men jeg var ikke klar over, at Mac-versionen havde samme begrænsning. Det var noget af et tilbageslag, for jeg orker ikke at se alle tidligere noter igennem for ligninger. Men jeg har til gengæld fået et tip til en fremadrettet løsning – og fundet på en (noget dårligere) løsning selv. Du må selv gætte hvad der er hvad. Men jeg takker Mikael Sørensen for tippet!

  1. Skriv i stedet ligninger med tegne-funktionen. Jeg har en pen-mus, og så går det nemt.
  2. Når du har skrevet en ligning (Alt + er genvej til at lave en ligning), kopierer du den (Ctrl+C) og derefter indsætter du den igen (Ctrl+V). Nu får du muligheden for at indsætte det kopierede som billede – gør det. Se vejledning herunder. Nu er ligningen blot et billede, som alle kan se. Til gengæld kan det ikke redigeres.
Hvad synes du om indlægget?