Min computer er netop blevet spejlet. Igen. Det er ret træls, når man får en “blank” computer tilbage, men du kan hjælpe dig selv med at gøre processen MEGET nemmere. Her er nogle gode råd

 1. Gem dine dokumenter i skyen. Det hjælper dig både til hverdag, fordi du konstant har backup, og når du får ny computer (eller den gamle spejles), så er det bare at logge på din sky-service igen. Jeg bruger OneDrive Business (gennem skolen), OneDrive og Dropbox og dem kan jeg kun anbefale. Dropbox er dog klart den dårligste fordi den har mindst gratis plads. Og det er dumt at betale for noget, man kan få gratis.
 2. Skriv dine yndlingsprogrammer ned. Så har du en liste over de programmer, du skal have installeret. Husk også at skrive links ned til hvor programmerne kan hentes. Skriv gerne listen i et Google-dokument, så du kan hente det hvor som helst.
 3. Gem dine tilpasningsfiler. Når man som jeg bruger genvejstaster og tilpassede menuer er det træls at skulle lave dem igen.
  • I Word
   • De fleste tilpasninger gemmes i filen normal.dotm så den skal man have taget en kopi af. Det er ikke en fil, der opdateres så tit – det sker kun når du ændrer eller tilføjer genveje og menuændringer. Filen finder du i mappen
   • Autokorrekturer gemmes i filer med efternavnet .acl. De ligger i mappen %AppData%\Microsoft\Office – du skal altså åbne stifinderen og indsætte teksten (jeg fandt oplysningen om hvor man kan finde autokorrektur-filerne via dette link i denne præsentation)
Hvad synes du om indlægget?