Det er ikke længe siden jeg skrev, at de konkrete ideer til undervisningen ville blive færre i år, hvor jeg er på barsel. Men nu vælter de gode eksempler ind, og så kribler det alligevel lidt i mig for at omsætte dem til opgaver. Så her er to eksempler og tilhørende dokumenter med opgaver.

En mærkelig rabat

FotoSjov

Jeg fandt denne reklame i min postkasse og undrede mig over rabatten, som jo går efter devisen “Køb mere, spar mindre”. Og så fandt jeg på disse opgaver, der handler om procentregning. De er ikke særligt opfindsomme men handlerom at regne rabatten ud i %.

Overbetaling i Region Syddanmark

Stiften

Først var der sagen om Carl Holst og nu er der flere problemer i Region Syddanmark. En tidligere sygehusdirektør har tilsyneladende fået for meget i løn for sit bijob som læge på et af regionens sygehuse. Der er nogle beløb i artiklen, som kan bruges til at blive klogere på direktørens samlede løn. Det har jeg brugt til at lave disse opgaver.

Hvad synes du om indlægget?