Nogle gange samler jeg en masse links, som jeg vil give mine elever. Det kan godt tage lang til med at kopiere og indsætte og desuden skrive en forklarende tekst til hvert link. Nu har jeg fundet en meget nemmere løsning: OneTab. Faktisk har jeg allerede skrevet om OneTab, men dengang var jeg ikke opmærksom på alle dens funktioner.

Jeg tilføjede oprindeligt OneTab for at gøre Chrome-browseren hurtigere – fordi jeg altid har (alt for) mange faner åbne. Men så faldt jeg over funktionen Share as webpage. Det betyder, at OneTab med et enkelt klik laver en webside med alle de gemte links.

Den nemme fremgangsmåde er

(det kræver dog, at du først har tilføjet OneTab til din Chrome-browser):

 1. Åbn alle de links, du skal bruge (herunder har jeg åbnet firefaner med opgaver fra Khan Academy)

  onetab1

 2. Klik på OneTab-ikonet onetab2 .
  herefter lukkes alle fanerne og i stedet åbner  OneTab-fanen automatisk.
  her kan du se en oversigt over de lukkede faner:

  onetab3

 3. Klik på  Share as webpage.

  onetab4

Nu har du én side, hvor alle links er samlet – og de er hver især beskrevet med sidens titel. Du kan nu dele denne side med linket (se den røde pil herunder).

onetab5

Vil du redigere eller tilføje tekst kan du let kopiere teksten til fx et word-dokument.

Hvad synes du om indlægget?