Bedst som jeg var så glad for WordMat, så kom der en ny version af Office, som ikke fungerer så godt med WordMat, og dermed har GeoGebra overtaget førstepladsen over CAS-værktøjer på min liste. Men GeoGebra har ét svagt punkt: Trigonometri. Det går fint med at konstruere, men skal man isolere en ubekendt i sinus- eller cosinusrelationerne er det lidt kryptisk. Men jeg har spurgt kloge folk til råds, og herunder kan du se et eksempel på, hvordan man gør-

Find en vinkel

Hvis du skal beregne en vinkel (her med cosinusrelationerne) og skal løse ligningen

ggbtrig0

Så der det sådan, man gør:

ggbtrig1

FIND EN side

Skal du beregne en side (her med sinusrelationerne,) som fx denne:

ggbtrig2

Så er det sådan, du skal løse den:

ggbtrig3

Trekantsberegner

Har du brug for en trekantsberegner (fx når du hurtigt skal bruge facit til en opgave), så er den her ret genial. Jeg har ikke vist den til mine elever. Og jeg er ikke sikker på, at jeg gør det.


Du kan finde og downloade trekantsberegneren her.

Hvad synes du om indlægget?