Jeg har – som så mange andre – virkelig mange filer på min computer. De er naturligvis organiseret i mapper, så jeg nemt kan finde dem, når jeg har brug for dem. Jeg har (som jeg også har skrevet om før) mine filer i OneDrive, og det er altså virkelig nemt. Ok, ikke alle mine filer, for jeg har også lidt på både Google Drive og i Dropbox, men jeg synes faktisk at OneDrive fungerer bedst). Men hvorfor fungerer OneDrive så godt? 

Det er (blandt andet) fordi…

 • OneDrive er installeret på min computer og er dermed er en “almindelig” filmappe på min computer.
 • OneDrive er integreret i resten af Office365, fx Word, Excel, Teams og Outlook.
 • det er nemt at dele filer – enten med enkelte personer, med grupper (fx hold) eller via et link.
  Og så er der mulighed for at

  • redigere rettigheder til dem man deler med (visning/redigering)
  • sætte udløbsdato på link
  • blokere for mulighed for download
  • beskytte med adgangskode
  • dele mapper
  • vedhæfte filer i Teams

Jeg har lavet denne video, hvor jeg blandt andet viser, hvor nemt det er at dele filer, finde ud af hvem man deler med og hvordan man ændrer det igen:

Hvad synes du om indlægget?