Jeg kunne godt tænke mig at træne forskellige færdigheder hos mine elever på en måde, hvor de kun har kort tid til at svare. Og nu har jeg fundet en teknisk løsning, som faktisk fungerer ret godt.

Jeg har lavet en PowerPoint med tidsindstillinger, så hvert spørgsmål vises i 5/10 sekunder og så skiftes der til næste slide.

Mit første udkast er med 15 gange-stykker og 5 sekunder til at svare inden næste opgave kommer. Jeg har lavet en visuel angivelse af tiden med en cirkel nederst til højre. Den animeres blot med halv hastighed, når tiden er 10 sekunder.

 

Jeg har desuden fået lavet de slides med opgaverne, så de automatisk nummereres, og derfor er der kun én opgaveslide i mine skabeloner, som du kan downloade nederst i dette indlæg. Så kan du duplikere så mange som du har brug for. Opgaverne kan du enten selv skrive eller indsætte et billede. Jeg har brugt opgaver fra matx.dk til opgaverne med simple funktioner, der skal differentieres.

Hvad sagde eleverne?

Jeg har kun testet det en enkelt gang med min 1g, og de synes det var ret sjovt. Men en del kunne ikke følge med i tempoet, så det er vigtigt at understrege, at bruger man for lang tid, så laver man bare opgaven færdig og springer en opgave (eller 2) over.

Download

Hvad synes du om indlægget?