Jeg har lavet endnu et Escape Room til matematik – denne gang til min 2g A-niveau-klasse, som fik repeteret færdigheder inden for Procentregning, Reducer, Andengradsligninger, Cirklens ligning og To ligninger med to ubekendte – og navngav det PRACT efter emnernes forbogstaver.

Jeg havde et lidt presset program, så jeg lavede det ret hurtigt, og brugte opgaver fra matx.dk (som jeg har gjort så ofte før). Koderne er sammensat på forskelligvis med fokus på, at eleverne ikke bare kan gætte sig frem uden at løse opgaverne.

Jeg havde inddelt eleverne i grupper á 4 personer (enkelte med 3).

Jeg var (igen) i tvivl om omfanget, og det var kun med nød og næppe at en gruppe blev færdig i sidste øjeblik, så der er brug for 90 minutter. Men man kan forkorte tidsforbruget ved at hjælpe dem lidt mere undervejs med facit-tjek. Og så var det ved reducer-opgaverne, at eleverne virkelig mødte muren og brugte længst tid. Så det er godt at have resultatark ved hånden til at hjælpe.

Men eleverne regnede virkelig løs i alle 90 minutter, og jeg kunne ikke få dem til at tage en pause undervejs. Til gengæld synes de, at det havde været en fed time, og det varmer jo matematiklærerens hjerte.

Det sidste emne slutter med en firecifret kode, som jeg havde indstillet som kode på det pengeskab, som kan ses på billedet herunder (skolen har købt 2). Heri havde jeg lagt 4 (små) stykker chokolade, som vindergruppen var jublende lykkelige over at få.

Du er velkommen til at bruge mit PRACT Escape Room via dette link. Skriv til mig på sn@mfg.dk, hvis du vil have resultatarket.
Hvad synes du om indlægget?