Det er 9(!) år siden, jeg først skrev om speeddating med differentialregning, og nu tænker jeg det er tid til at opdatere det, for jeg har lavet lidt ændringer siden.

Jeg bruger stadig konceptet til både differentiation af produkt og sammensat funktion, og nederst i indlægget kan du hente funktions-kort og elevark til begge versioner.

Eleverne får udleveret hver et elevark og et funktionskort, og så skal de selv have noget at skrive med. For begge versioner printes funktionerne på to forskellige farver karton (1 side med hver farve), og de fordeles, så der er lige mange af de to farver kort hos eleverne. Der er i alt 32 kort, 16 i hver farve.

Find et område, hvor der både er lidt gulvplads (jeg leger ung med de unge og kalder det for floor), men hvor der også er borde, så man kan skrive på elevarket.

Eleverne skal nu gå på floor og finde sammen med en, der har den anden farve kort end en selv. Så går man sammen til et bord og differentierer produktet eller den sammensatte funktion.

Når de er færdige bytter de kort og går derefter tilbage på floor og finder en ny makker. Sådan fortsættes til de hurtigste har fyldt deres ark (der er plads til 10 på arket og jeg plejer at printe på begge sider).

Downloads

Produkt – elevark

Produkt – kort

Sammensat – elevark

Sammensat – kort

Hvad synes du om indlægget?