tyvJeg har tidligere skrevet om copyright for billeder og i to omgange om gode, gratis billeddatabaser (1 og 2). Men forleden faldt jeg over dette meget overskuelige indlæg om emnet. Den er et must read for især bloggere som mig. Men også for fx oplægsholdere der rask væk “stjæler” billeder til deres powerpoints.

Til det sidste kan jeg fortælle en anekdote om en kvinde, der sad som tilhører til et velbesøgt oplæg. Og der på den store skærm, hvor oplægsholderens fine powerpoint blev vist, så kvinden billeder, som hendes fotograf-mand havde taget. Det viste sig at oplægsholderen blot havde fundet billederne på nettet, men han fik efterfølgende en ret stor regning fra fotografen – som i det her tilfælde var en professionel fotograf, der jo skal leve af de gode billeder, han tager. Så gør jer selv den tjeneste at have styr på jeres billeder. Det får I nemt og hurtigt i indlægget.

Den indeholder blandt andet denne korte oversigt med 5 myter og (tilhørende) facts. Dem kan du starte med at læse.

++ Click Image to Enlarge ++
Internet Copyright Infringement
Source: Copyright Infringement: Myths vs Facts from Legal123.com.au

Desuden kan du på samme blog finde links til 6 gode steder, hvor du kan finde gratis billed-databaser – og Pixabay.com er naturligvis en af dem. En anden er Compfight.com, hvis WordPress-plugin jeg har brugt til at finde og indsætte nedenstående billede – OG (naturligvis) indsætte de påkrævede links mv. fra ejeren.

George Legrady explains artwork G A R N E T via Compfight

 

Hvad synes du om indlægget?