Jeg elsker virkelig langbold – jeg håber det snart slår rundbold hjem, for langbold er SÅ meget sjovere og mere aktiverende. Jeg skrev noget lignende i mit indlæg om langbold-regler, og her vil jeg dele et par opvarmningslege.

En klassiker

3 mand – 1 bold og en lang bane. Kom hurtigst muligt fra den ene ende af banen og tilbage igen. Rammer bolden jorden skal alle 3 lave 10 mavebøjninger/rygbøjninger/armbøjninger.

Målet med øvelsen er at eleverne skal indse, at det ikke nødvendigvis er fornuftigt at kaste langt, men mere fornuftigt at kaste sikkert.

Ram dem

I denne øvelse trænes primært udeholdets taktik, mens nogle variationer også træner indeholdets løbefase

  1. To hold stiller sig i et rektangel. Det ene hold er indehold og det andet udehold, der har bolden.
    • Udeholdet skal nu på 3 minutter forsøge at ramme indeholdet så mange gange som muligt. Derefter bytter holdene roller. Man bliver inde selvom man dør (eller går ud, laver en straf og kommer ind igen).
    • Udeholdet skal ramme alle indeholdets spillere, som går ud, når de dør. Når alle er ramt bytter holdene roller.
    • Ramme 5: Udeholdet skal ramme indeholdets spillere 5 gange, og derefter skifter holdene roller. Denne version kan også spilles med 3 hold på en bane (1 hold er udehold og 2 hold er indehold).
  2. Med løb
    Samme model som 1), men nu kan også indeholdet score point. Det gør de ved at løbe fra ende til ende uden at blive ramt (man får point for hvert løb). Der spilles på tid, fx 3 minutter, og derefter byttes rollerne.

 

Hvad synes du om indlægget?