Som jeg skrev om sidste indlæg, fik jeg inspiration til at bruge QR-koder til at lade eleverne se små videoer med teknikker og øvelser i idræt. Det har jeg nu prøvet af i et floorball-forløb, og det fungerede faktisk rigtig godt.

Til første modul med floorball har jeg fundet en række instruktionsvideoer til de mest basale teknikker. Videoerne ligger på gribpucken.dk, og det er den danske landsholdsspiller, Cecilia Di Nardo, der viser teknikkerne i videoerne.

Til at starte med skal eleverne se de to videoer Intro og Hold på staven (det kunne også have været lektie hjemmefra)

Derefter skal eleverne i valgfri rækkefølge se videoerne Driblinger, Kropsfinte 1, Kropsfinte 2, Luftaflevering, Modtagning af bolden, Slagskud, Trækskud, og efter hver video lave en tilhørende øvelse. Hvis man har meget hurtige elever kan man lade dem prøve sværere tricks i denne video, som jeg dog ikke har lavet QR-kode til (direkte link til videoen).

QR-koderne er samlet i dette dokument, hvor de to første sider printes i lidt flere eksemplarer, da alle skal bruge dem først. De resterende sider kan printes på begge sider af papiret, så QR-koden med video står på den ene side og den efterfølgende øvelse står på bagsiden. Hvis man flotter sig og bruger tid på at laminere arkene, så kan de bruges igen og igen.

Til eleverne har jeg lavet dette tjekark, så de kan få overblik over hvilke videoer og øvelser, de mangler.

Øvelserne her fylder ikke et helt modul, men “kun” cirka 30 minutter.

Hvad synes du om indlægget?