For at være ærlig, så er jeg ikke den store fan af Kahoot, når det kommer til undervisning. Min største anke er, at jeg oplever for lidt engagement, fordi der i stillingen kun er fokus på de øverste, og det bliver hurtigt demotiverende for dem, der ikke ligger i top 5. I stedet har jeg fået en ide til en analog variation, hvor eleverne i højere grad aktiveres, og hvor man stadig kan bruge sine gamle Kahoots.

Jeg har brugt konceptet fra mine Slå først quizzer, hvor eleverne dyster to og to med en svarplade mellem sig. Eleverne skal parres og hvert par skal så lave en svarplade med de fire svarmuligheder fra Kahoot placeret på samme måde, som de er, når man spiller på skærmen. Du kan se et eksempel herunder, som min datter har lavet på et A4-ark. Det er vigtigt at de fire farvede ikoner ikke er større end omkring en 5-krone, og at der er god afstand mellem dem. Du kan også printe min lidt pænere version.

Læreren starter Kahooten, som normalt, men eleverne skal altså ikke logge ind med mobil eller computer. Der skal selvfølgelig være mindst en deltager, så læreren kan enten deltage via egen mobil eller et inkognito/inprivate browservindue i baggrunden uden at svare undervejs.

Eleverne dyster (kun) mod deres nabo, og for hvert spørgsmål gælder det om at slå først på den rigtige svar-farve. Parrene tæller selv point undervejs.

Du kan selvfølgelig også lave dine egne quizzer, og jeg har lavet denne PowerPoint-skabelon til formålet. Du kan også bruge den i en version, hvor eleverne har et kort i hver farve, og så holder de den farve op, som de mener er det rigtige svar. Der er sider med timer på 19

Hent filer

Hvad synes du om indlægget?